АЛУМИНИЕВА И PVC ДОГРАМА

Фирмата е официален представител на:
Партньори:

Алуминият е един от най-използваните материали в света за изработка на дограма.

Дели се на две групи:

Алуминиева дограма без прекъснат термо-мост (или т.нар. "студен профил") За изработката му се използва изцяло чист алуминий, с лека кострукция, придава на пространството чист и семпъл вид. Недостатък: Има добра топлопроводимост, но поради "студенината" на профила при резки температурни амплитуди и влажно време води до образуването на конденз. Алуминиевият профил без прекъснат термо-мост се използва при търговски,промишлени сгради, административни и жилищни сгради, като вътрешни прегради, покривни конструкции и др.

Алуминиева дограма с прекъснат термо-мост Тук проблемът с конденза е преодолян чрез използването на прекъснат термо-мост. Основната разлика със "студения профил" е употребата на ПВЦ вложка в алуминиевия профил, която не позволява топлината да преминава между алуминия вън и вътре. Алуминиевият профил с прекъснат термо-мост е подходящ за помещения с чести температурнни промени и промени на влажността.

Прозорец от PVC – звеното, което отделя вашият дом от външната среда. За осъществяване на пълен комфорт в помещението, той предотвратява преминаването на студен въздух и влага, намалява температурните загуби в помещението и навлизането на шумове от външната среда. Прозорецът от PVC е изключително важен елемент за оформянето на фасадата на вашата сграда. Той трябва да бъде лесен за експлоатация, надежден, подвижен и разбира се с дълъг живот.
Всичко това Ви осигуряват PVC прозоречните системи от Profilink !